Elektrilise kaelarihma valimine

Avaldatud: okt 24, 2016

Kategooria:

Kõigepealt tuleks mõelda koera suurusele ja vanusele. Elektroonilist koolituskaelarihma saab kasutada alates kuuendast elukuust. Enamik pakutavatest toodetest sobib 10–50 kg koertele. Väga väikest ja väga suurt tõugu (või madala valulävega) koera korral tuleb seadet valida tavapärasest hoolikamalt ja pidada ostu osas nõu väljaõppinud eksperdist müüjaga. Šokk võib väga väiksele koerale haiget teha, aga suur koer ei pruugi seda tunda.

Lisaks on seadme ostul tähtis näitaja kaelarihma abil koera juhtimise signaali ulatus. Enamasti on see vahemikus 200–1000 meetrit. Töötavate jahikoerte korral peaksite valima suurema signaali ulatusega kaelarihma (nt Bentech D776). Sama kehtib ka enamasti ebatasasel maastikul liikuvate koerte kohta. Arvestage, et tootja antud signaali ulatus kehtib täiuslikes tingimustes avatud ruumis ja hea ilmaga.

Kaelarihma ostes pidage meeles, et antavat impulssi võidakse kindla laengu tugevuse vahemikus korrigeerida sõltuvalt koera suurusest. Kaelarihma tähtsateks funktsioonideks on veel heliteated ja vibratsioonid. Seega on tänapäeval enamik kaelarihmu kolmeastmelise hoiatusega. Kõigepealt on helisignaal, siis vibratsioon ja lõpuks elektrostaatiline impulss, mis tuleb kindlasti kohandada koera suurusele, vanusele ja tervisele. Koer on intelligentne ja kuulekas loom, kes saab hoiatuse ajalisest järjestusest väga kiiresti aru. Aja jooksul kasutate koolitamisel ainult esimest kaht signaali

Muud parameetrid, millega toote valimisel arvestada, on vastuvõtja veekindlus ja seadme toiteviis. Kaelarihmad meie veebisaidil on jaotatud kategooriatesse ja saate kasutada kaelarihma valimise juhendit, et teha oma soovi kohaselt õige valik.